بازي خطرناک چگونه کليد خورد
روزنامه سلام هم در ?? تير يعني يک روز مانده به مطرح شدن اصلاحيه در صحن علني مجلس ، اقدام به انتشار سند محرمانه منتسب به وزارت اطلاعات نمود و با تيتر درشت نوشت : «سعيد اسلامي پيشنهاد اصلاح قانون مطبوعات را داده است .»
انتشار اين نامه توسط روزنامه سلام ، تعجب همگان را برانگيخت . روزنامه نشاط ـ ارگان غيررسمي نهضت آزادي ـ در واکنش به انتشار اين نامه نوشت : «خطر ريسک (انتشار نامه محرمانه وزارت اطلاعات ) به اندازه اي بود که حتي سعيد حجاريان نيز صلاح را در آن دانست که چنين بازي خطرناکي را به موسوي خوئيني ها بسپارد. سعيد حجاريان به سردبيرانش توصيه کرده بود که فتيله را پايين بکشند و اگر خبري يا نامه اي افشاگرانه در دست دارند، آن را به همکاران ديگري که احتمالاً حاشيه امنيتي قوي تري دارند، بسپارند.»
به صحنه آوردن مدير مسئول روزنامه سلام ـ آقاي موسوي خوئيني ها ـ با هدف ايجاد هزينه اي غيرقابل پرداخت و در نتيجه عدم تصويب اصلاحيه قانون مطبوعات صورت پذيرفت اما با شکايت وزارت اطلاعات و تعدادي از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي ، پرونده اتهامي وي به دادگاه ويژه روحانيت ارجاع داده شد و با احتساب حکم تعليقي سال ????، روزنامه سلام تا تعيين تکليف نهايي تعطيل شد.
تجديدنظرطلبان که با اعلام حکم توقيف روزنامه سلام دچار غافلگيري شده بودند، به هشدار و تهديد روي آوردند.
هماهنگي روزنامه هاي پنجشنبه ?? تير در اختصاص تيترها و سرمقاله هاي خود به عواقب غيرقابل پيش بيني و کنترل توقيف روزنامه سلام ، نشان از آن داشت که يک تيم پشت پرده، هدايت اين جريان را برعهده دارد؛ چرا که خبر توقيف روزنامه سلام ساعت ?? شب اعلام گرديد و آن زماني بود که اکثر روزنامه مي بايست با انجام مراحل نهايي ، صفحات روزنامه ها را به چاپخانه مي فرستادند تا در توزيع فردا صبح خود دچار مشکل نشوند.
روز پنجشنبه ?? تير، ?? روزنامه زنجيره اي با تيترهايي چون «محدوديت مطبوعات خشم مردم را شعله ور خواهد کرد»، «زمان حامل حوادث خشونت بار است »، «نظام بايد هزينه هاي سنگيني بپردازد»، «دانشجويان ساکت نخواهند نشست »، «ورود به قلعه چپ گرايان يک ريسک خطرناک براي محافظه کاران است »، «مقابله با دولت و مخالفت با توسعه سياسي » و «پايان سياست ورزي »، درصدد القاي فضاي بحراني و ناآرامي به جامعه برآمدند.
آتش تهيه مقامات و رسانه هاي غربي
حادثه ?? تير در حالي رقم خورد که رسانه هاي غربي از هفته ها قبل آتش تهيه خود را ريخته بودند. نشريه آمريکايي «ميدل ايست اکونوميک دايجست » در هفتم تير نوشته بود: «بيشتر ناظران در تهران بر اين اعتقادند که تابستان امسال شاهد يک آزمون حياتي قدرت و حتي شايد دور نهايي رويارويي جدي بين جناح محافظه کار و اصلاح گرايان خواهد بود. اصلاح طلبان يک تابستان سياسي داغ را در پيش روي دارند تا جناح محافظه کار را از ميدان مبارزه خارج نمايند.»
و «گري سيک »، مشاور امنيت ملي در دولت هاي کارتر و ريگان و از مسئولان سازماندگي عناصر ضدانقلاب و تجديدنظرطلب ايراني ، در اظهاراتي اعلام کرد: «براي آنها که خواستار توسعه سياسي هستند زمان بسيار خطرناک است . در طي دو سال گذشته علي رغم وجود حمايت تبليغاتي و فيزيکي ، اين افراد در نگاه داشتن خود، شجاعت به خرج داده اند و شجاعت آنها در روزهاي آينده به نمايش گذاشته خواهد شد.»
و «ايلينا روزلهتين »، عضو جمهوري خواه مجلس نمايندگان آمريکا در جمع مراسم راهپيمايي منافقين در ?? خرداد اعلام کرده بود: «تنها راه حل باقيمانده براي تغيير در ايران ، تغيير حکومت مذهبي است . شما هدفي درست ، يعني سرنگوني حکومت اسلامي را دنبال مي کنيد.» و «گري هاکرمن » سخنران ديگر اين مراسم خاطرنشان کرد: «زمان آن فرا رسيده که وزارت خارجه آمريکا با حمايت مستقيم از نهضت ملي ايران ، سرنگوني حکومت اسلامي را پيگيري کند.»
پرده اول سناريو
اولين تجمع در اعتراض به توقيف روزنامه سلام ساعت ?? در برابر خوابگاه دانشجويان دانشگاه تهران شکل گرفت .
برپاکنندگان اين تجمع دو فرد غير دانشجو يعني منوچهر محمدي و اکبر محمدي بودند که پس از دستگيري ، درباره چگونگي دريافت کمک مالي و ارتباط با عناصر خارجي و طراحي تجمعات اعتراض آميز اعترافات قابل تأملي داشته اند. اين دو نفر با ورود به خوابگاه دانشجويان ، جلسه اي را با تني چند از اعضاي دفتر تحکيم برگزار مي کنند و سپس با فراخوان تعدادي از دانشجويان در محوطه خوابگاه با شعار «طرح سعيد امامي ملغي بايد گردد» دست به تظاهرات مي زنند.
در گوشه ديگر خوابگاه يعني جلوي سينماي کوي دانشگاه ، فردي به نام فرح شفيعي که از افراد مرتبط و نزديک به مديريت وقت کوي دانشگاه بود، در حالي که به همراه چند نفر ديگر، تراکت ها و پلاکاردهايي از قبل آماده شده در اختيار داشتند، به بهانه توقيف روزنامه سلام و محکوميت طرح اصلاح قانون مطبوعات در محوطه کوي دانشگاه تجمع مي کنند و با سردادن شعارهايي تحريک آميز خواستار اجتماع دانشجويان در محوطه خوابگاه ها مي شوند. در همين حال عناصري از انجمن اسلامي دانشگاه علوم پزشکي تهران با حضور در خوابگاه گلستان ، دانشجويان را به شرکت در تجمع ترغيب مي نمايند. ساعت ?? تجمع فرح شفيعي با منوچهر محمدي در هم ادغام مي شود و آماده حرکت و خروج از محوطه خوابگاه مي شوند.
در اين هنگام خبر بازپس گيري شکايت وزارت اطلاعات عليه روزنامه سلام در جمع دانشجويان اعلام مي شود و در حالي که انتظار مي رفت تا حدودي موج اعتراضات فروکش نمايد، اما تعدادي از اعضاي دفتر تحکيم ، اين خبر را به منزله عقب نشيني محافظه کاران مطرح کرده و خواستار خروج جمعيت ??? نفره دانشجويان از محوطه خوابگاه شدند. با گذشت دقايقي و در حالي که ممانعتي براي خروج تجمع کنندگان از کوي صورت نمي گيرد، اجتماع کنندگان از کوي خارج شده ، به سمت خيابان کارگر حرکت مي کنند و در اين ميان افرادي مشکوک با شعارهاي تحريک کننده و ضدارزش هاي الهي نظام و پرتاب سنگ ، جو را ملتهب مي نمايند. تماس فرماندهان نيروي انتظامي با مسئولان وزارت کشور جهت کسب تکليف بي نتيجه مي ماند و هيچ يک از مديران ارشد وزارت کشور در دسترس نمي باشند.
پرتاب سنگ به همراه شعارهاي توهين آميز و ساختارشکني که از سوي برخي افراد نفوذ کرده در جمع دانشجويان در برابر نيروهاي انتظامي داده شد، باعث تحريک عوامل انتظامي و وادار کردن آنان به اشتباه و قرار گرفتن در مسير سناريويي مي شود که از پيش طراحي شده بود و آن تعقيب و درگيري با تظاهرات کنندگان و کشيده شدن به داخل خوابگاه دانشجويان بود. در زماني کوتاه ، تجمع و راهپيمايي به شورش ضدامنيتي تبديل مي شود و در حالي که مدت زمان حضور نيروي انتظامي در محوطه کوي دانشگاه براساس گزارش هاي وزارت کشور، اطلاعات و نهاد رياست جمهوري بين ?? تا ?? دقيقه بيشتر نبوده است ، اما معاونت دانشجويي وزارت علوم ميزان تخريب را ??? اطاق و ???? تخت اعلام مي نمايد و اين در حالي بود که قبل از ورود نيروي انتظامي به محوطه خوابگاه دانشجويان، صداي شکستن شيشه و پرتاب اشيا و وسايل دانشجويان از پنجره خوابگاه ها به بيرون شنيده مي شد که اين حرکت سازمان يافته پس از خروج نيروهاي انتظامي هم تا صبح ادامه يافت به گونه اي که بسياري از اتاق ها، ميزها و وسايل مطالعه دانشجويان ، تخت خواب ها، يخچال ها، کيوسک هاي مطبوعاتي و تلفن و درب و پنجره خوابگاه ها تخريب و دچار آسيب هاي جدي شدند.
شعله هاي خشم کور
درگيري هاي پراکنده که از نيمه شب آغاز شده بود، تا صبح روز جمعه ادامه يافت و افراد نقابدار مستقر در کوي و پشت بام هاي مشرف به خيابان کارگر با پرتاب سنگ و اشياي سخت و سردادن شعارهايي عليه ارکان نظام ، درصدد تهييج دانشجويان از يک سو و شدت عمل نيروهاي انتظامي و امنيتي در برخورد با دانشجويان در سوي ديگر بودند.
حدود ساعت ?? صبح ، بالاخره جلسه شوراي تأمين استان در استانداري تشکيل مي شود و حادثه شب گذشته را بررسي مي نمايد. حوالي ظهر روز جمعه به نيروهاي انتظامي دستور داده مي شود که از صحنه خارج شوند. در اين ميان برخي چهره هاي سياسي جهت ابراز همدردي با دانشجويان وارد کوي دانشگاه مي شوند.
مجيد انصاري ، موسوي لاري ، دکتر معين ، فائزه هاشمي ، خانم کروبي ، مصطفي تاج زاده ، عبدالله نوري ، دروديان ، اکبر گنجي ، ابراهيم اصغرزاده و… از جمله اين افراد بودند. فضاي دانشگاه همچنان متشنج است و سخنان برخي از اين چهره هاي سياسي که به ظاهر براي آرام کردن دانشجويان به داخل کوي رفته بودند، شعله هاي خشم آنان را شعله ورتر مي سازد به گونه اي که بار ديگر گروه هايي سازمان يافته از محوطه کوي خارج شده و در خيابان کارگر ضمن ضرب و شتم مردم و ايراد خسارت به اموال عمومي ، درگيري هاي پراکنده اي را با نيروهاي انتظامي مستقر در اطراف کوي دانشگاه شکل مي دهند.
در دانشگاه هاي اميرکبير، علم و صنعت ، صنعتي شريف و شهيد بهشتي تجمع هايي صورت گرفته و عوامل بر پا کننده اين تجمعات خواستار حرکت دانشجويان به سمت کوي دانشگاه شدند.
افراد حاضر در اين تجمعات ، در مسير حرکت خود به سمت ميدان انقلاب و دانشگاه تهران سينما ملت ، بانک هاي تجارت و سپه ، چند اتوبوس واحد، پمپ بنزين ، محل برگزاري نماز جمعه ، يک بيمارستان و چند دستگاه خودرو سواري و موتور سيکلت مردم را آتش زدند.
در اين ميان پياده نظام هايي از عناصر نهضت آزادي ، حزب ملت ، نيروهاي ملي ـ مذهبي ، سلطنت طلبان و افراد وابسته به کانون نويسندگي خود را به تظاهر کنندگان رساندند و با توزيع اعلاميه ها و بيانيه هايي سعي در تهييج و گسترش دامنه آشوب ها در سطح شهر داشتند. در اين روز تعدادي از نيروهاي حزب اللهي ، بسيجي و زنان محجبه توسط اوباش با چاقو و سنگ و پنجه بکس مورد هجوم قرار گرفتند. در ميدان انقلاب ، چهار راه مخبرالدوله و بلوار کشاورز، چادر تعدادي از خانم ها توسط اوباش برداشته شد و سه تن از اين بانوان که مقاومت از خود نشان داده بودند توسط تيغ موکت بري بشدت مجروح شدند.
در انتظار حماسه
حوادث تلخ و عبرت آموز ??،??،??،??و?? تير به کندي و تلخي مي گذشت . روزهايي که فرزندان انقلاب خون دل هاي فراواني خوردند و به دستور مقتدايشان سياست صبر و سکوت و تحمل را پيشي گرفته بودند. در روز ?? تير، پيام هشدار دهنده و آرامش بخش رهبر معظم انقلاب التيامي بر زخم هاي ناسوري بود که از حراميان بر پيکره دوستداران و پيروان خميني کبير(ره ) رسيده بود.
در آوردگاه ?? تير سال ????، اقيانوسي از يک ملت بيدار دل ، روانه کوچه و خيابان هاي کشوري به نام ايران شد تا بار ديگر اثبات نمايند که رهبري انقلاب و مردم هوشيار و هوشمند اين نظام ، از چه ظرفيت هاي بي بديل و شگفت آوري در تبديل تهديدها به فرصت ها برخوردارند.به واقع در روزهاي منتهي به ?? تير , يعني از روز آغاز فتنه ?? تير , افرادي که در مطبوعات زنجيره اي و برخي پست هاي دولتي , کارنامه سياهي از خود بر جاي گذاشته بودند با قرار گرفتن در يک حرکت براندازانه و حمايت از آشوب و هرج و مرج به اصطلاح دانشجويي و ارائه مطالب تحريک آميز , آتش فتنه اي را روشن کردند که ديري نپائيد . در روز ?? تير مردم با يک اشاره رهبري آنچنان به صحنه آمدند که ديگر کسي نتوانست بازي رسواي ?? تير را ادامه دهد و صحنه معادله به نفع مردم و انقلاب بهم خورد و خيابانها از لوث وجود اراذل پاکسازي شد و در نهايت , آتش اين فتنه به دامن خود آنها افتاد.
و بالاخره راهپيمايي ميليوني و حماسي ملت ايران در ?? تير نشان داد که از حادثه تا حماسه راهي نيست به شرط آنکه گوش و دل را به امير کاروان سپرده باشي و براي چنين ملتي سرافراز، هماره چنين بوده و هست و خواهد بود. ان شاالله
در پايان مروري گذرا بر سخنراني حسن روحاني دبير وقت شوراي عالي امنيت ملي در راهپيمايي بزرگ مردم تهران در ?? تير ماه ???? نشان مي دهد که اگر هوشياري به خرج ندهيم ممکن است تاريخ دوباره تکرار شود: “حوادث اين چند روزه درس بزرگي براي همه جناحها و گروهها بود. حوادث چند روز اخير به ما نشان داد و روشن نمود که در جهان سياست، اول بايد قواعد بازي را بياموزيم. بدون آشنايي به قواعد بازي ورود به صحنه رقابتها و مجادلههاي سياسي ممکن است خطرات جبران ناپذيري را براي کشور به بار آورد. در تمام کشورهاي جهاني حتي آنهايي که مدعي هستند که مهد دموکراسي هستند، قواعد بازي را به عنوان محور اصلي حرکت سياسي، همواره مورد توجه و مراعات قرار ميدهند. مصالح ملي، امنيت ملي و منافع ملي بايد خطوط قرمز همه گروهها و جناحها باشد. اميدوارم اين حوادث درس خوبي براي همه ما باشد. حتي در لحن سخن گفتن و مکالمه با يکديگر و نوع گفتمان بايداز لحن متناسب با فضاي سياسي سالم استفاده کنيم. لحن درشت و تحريککننده، دشمن را اميدوار ميکند. لحن ناصحيح، فضاي مناسب را براي فعاليت دشمن ايجاد ميکند. همه جناحها و همه گروهها بايد اين درس و سرمشق را مد نظر داشته باشند.
حوادث چند روزه اخير، در کنار حوادثي که در اين ?? سال گذشته داشتيم که يک پالايش ديگر براي انقلاب ما بود. انقلاب ما در هر مقطعي نياز به يک پالايش دارد و اين حوادث چند روزه زمينهاي را براي پالايش جديد در انقلاب ما و نظام ما بوجود آورده است. در مجموع، خسارتهايي در اين چند روز ديديم، اما در کل و در نتيجه نهايي شايد اين حادثه مايه تکامل انقلاب و سالمسازي حرکتهاي انقلابي و فضاي سياسي کشور باشد. حوادث چند روزه به همه گروهها آموخت که بايد واقعيتهاي نظام، جامعه، جهان و شرايط سياسي منطقه و جهان را به خوبي درک کنيم و با درک اين واقعيت همبستگي و وحدت يک ضرورت براي همه ما است.
حوادث چند روزه به ما گفت خشونت و خشونتگرايي تحت هر عنواني محکوم است و همه بايد به سمت قانون و قانونگرايي حرکت کنيم. با عناصر خشونت طلب در اين چند روز و با اين اشرار برخورد قاطع خواهد شد تا براي ديگران درس عبرت باشد. خوشبختانه همه ارکان نظام، مسئولين همه قوا بدون هيچگونه اختلافنظر نسبت به برخورد قاطع و انقلابي نسبت به اين عناصر فرصتطلب اتفاق نظر دارند و قوه قضائيه در روزهاي آينده به وظيفه قانوني، شرعي، ملي و انقلابي خود به خوبي عمل خواهد کرد.(تکبير حضار)
در روزهاي آينده مردم ما با هيجان هوشياري خودشان را در صحنه حفظ کنند. بدون اينکه دست به عملي بزنند، در زمينه اطلاعات به دست آمده به وزارت اطلاعات کمک کنند. در زمينه عمل هم پشتيبان نيروهاي رسمي و مسئولين امنيت باشند، يعني کمک نيروي انتظامي، بسيج و ساير نيروهاي امنيتي در صحنه عمل باشند. بايد بدانيم که اتکاء اصلي نظام و مسئولين ما به مردمان عزيز و قهرمان حاضر در صحنه است.
گرچه چند روز گذشته، شاهد حوادث تلخي بوديم، اما حضور امروز مردم شيريني و شهد را در کام تلخ مردم ريخت. حضور ميليوني امروز مردم در سراسر کشور حماسه ديگري بود. اطلاعاتي که من يک ساعت پيش از همه استانها گرفتم اين بود که در سراسر ايران، موج خروشان مردم، تکبيرگويان به مراکز اجتماعي که به آنها اعلام شده است، زن و مرد در حال حرکت هستند. همه جا شعار و فرياد در حمايت از نظام و عليه استکبار و مزدوران داخلي آنهاست. مردم ما امروز يکبار ديگر دشمنان خارجي و مزدورانشان را مأيوس کردند و مشت رد به سينه آنها زدند. مردم ما به خوبي توجه دارند براي توسعه اقتصادي، سياسي و فرهنگي اولين شرط ضروري و لازم ،امنيت و ثبات است و براي اين امنيت و ثبات همه ما بايد در صحنه باشيم و هوشياري و بيداريمان را حفظ کنيم و دولت و نيروهاي امنيتي را براي اين اهداف مهم ياري دهيم. “
منبع: بوتيا نيوز